About

George Bragadireanu

Sunt un fost manager de corporație care a făcut în 2012 pasul firesc de a întreprinde ceva semnificativ pentru viața sa și a celor din jurul lui; mi-am urmat valorile personale și firul roșu al vieții: învățarea.

Nu a fost și nici azi nu este ușor să vinzi "învățare": am reușit, însă, în acești 7 ani de soloprenoriat să produc an de an experiențe semnificative din care cei ce m-au întâlnit au câștigat un plus de înțelegere a lumilor lor interioare și a lumii în care trăiesc.

Viziunea mea este cea a unei evoluții continue a conștiinței, prin învățare. Capacitatea, dorința și comportamentele de învățare nu se pierd la nici un om, chiar dacă intrarea în maturitate poate însemna renunțarea la căutări, întrebări și dileme. Experiențele pe care le produc și formele lor îndeamnă la redescoperirea acestei capacități esențiale pentru viitorul fiecăruia dintre noi și al omenirii: curiozitatea. De aici preocuparea mea pentru inovație, creativitate și coaching: toate au de-a face cu pătrunderea dincolo de cunoscut, pre-știut și presupus.

Misiunea mea declarată este de aproape un deceniu să ajut leaderii să-și redescopere această capacitate. Cred că în contextul de azi, leaderii (politici, de afaceri și ai societății) sunt motorul progresului și salvării speciei, rezolvării problemelor mari ale planetei: fiind în cele mai multe cazuri în vârful unor ierarhii piramidale ale puterii, pot schimba destinele tuturor celor de "dedesubt" și de lângă ei.

În întreaga mea carieră ca și trainer, am dezvoltat și livrat cursuri pentru mai mult de 7,000 de participanți și am lucrat individual cu mai mult de 300 de clienți de coaching.

Coaching

În 2011 am finanțat ediția a III-a a ediției românești a “bibliei” coachingului, “Coaching pentru Performanță” de Sir John Whitmore.

În 2013 am lansat programul “Coaching la Spa”, un program menit să aducă atât relaxare cât și auto-dezvoltare clienților de coaching.

În 2014 am înregistrat “Coaching 4 Manageri”, un dublu CD audio de educație prin coaching a managerilor. 

În 2015 am fondat “Studioul de Coaching”, un parteneriat a 4 coachi profesioniști, și am lansat aplicația de mobil “Coaching 4 Manageri” (iOS, Android, Windows Phones, Blackberry).

În 2016 am scris și publicat “The Leadership Spark: The New Integral Technique To Ignite Your Creative, Innovative, And Strategic Leadership” (în varianta paperback și Kindle pe Amazon) și cele două cursuri adiacente în 2018: “The Blank Canvas – Get Creative in 8 Days” și “How to lead natural integral innovation in your company”.

În 2017 am tradus în românește “The Coaching Habit” de Michael Bungay Stanier (“Coaching Zi de Zi”, Editura Publica), “Radical Candor” de Kim Scott (“Sinceritate Radicală”, Editura Publica) și “Hunch” de Bernadette Jiwa (“Intuiția”, Editura Publica), toate având legătură cu domeniul leadershipului și coachingului.

Pregătirea de Coaching

Spre deosebire de alți coachi, am îmbrățisat multe și diverse filosofii și paradigme de coaching; m-au interesat toate lucrurile valabile din toate teoriile, mai mult decât urmarea unei gândiri anume. Prin urmare, am urmat 3 școli internaționale de coaching, totalizând peste 550 de ore de formare profesională, 100 de ore de supervizare și câteva zeci de ore de psihoterapie individuală.

1. Școala Performance Consultants International (Londra, 2011-2012) – această școală a fost fondată de cel considerat “întemeietorul” industriei de coaching, Sir John Whitmore. În urma pregătirii, am fost certificat drept Executive Performance Coach și Transpersonal Coach. 

2. Școala Mindmaster Academy (București, 2012 – 2015) – este cea mai importantă școală europeană de NLP, coaching și psihoterapie în același timp. Acreditată de EUCF, EANLPT și COPSI, funcționează după o curiculă austriacă. Am fost certificat drept Master Practitioner NLPt Coach.

3. Școala Integral Coaching Canada (Ottawa, Canada, 2014-2016) – școala urmează metateoria integralistă a lui Ken Wilber, care este considerat a fi cel mai important filosof al lumii astăzi. Am fost certificat ca și Integral Professional Coach.

În plus, sunt acreditat ca și Professional Certified Coach (PCC) de către International Coach Federation și ca și Specialist în Coaching, de către Ministerul Educației.

“Celelalte” aspecte 

Sunt căsătorit cu Anca din 2003 și tatăl a doi băieți de 16, Andrei și respectiv 11 ani, Ștefan. Îmi place să citesc atât literatură cât și non-ficțiune (psihologie, economie, știință, neurobiologie, etc.). Am urmat studii (post-)universitare în economie, matematică, științe politice și publicitate. Sunt un sportiv amator (joc baschet, alergare montană, bicicletă, înot). Am susținut spectacole de improvizație teatrală – după trei ani de cursuri de pregătire cu tehnicile Keith Johnstone și Stanford Meisner- și am urmat cursuri de dans contemporan contact-improv. Sunt vegetarian și ecologist, interesesat atât de spiritualitate cât și ultimele descoperiri științifice, mindfulness și științe comportamentale, antropologie și fizică cuantică. Mai multe despre mine pe Facebook, LinkedIn,Twitter sau Pinterest.

Organizarea ierarhică a muncii a devenit un loc stresant pentru mai mult de două treimi dintre noi în ultima decadă, mai ales pentru generațiile tinere. De la inventarea „managementului științific” (Frederic W. Taylor – 1911) și a „managementului birocratic” (Max Weber – 1922) au trecut o sută de ani; timp în care nivelul de înțelegere a lumii la care a ajuns omul obișnuit a crescut, umanitatea a intrat în epoca informației iar problemele grave ale lumii au explodat și s-au globalizat.

Vechiul sistem de management al oamenilor și-a atins limitele. Companiile care au înțeles acest lucru, testează forme radicale noi, înțelegând că trebuie să se depărteze de sistemul rigid de control ierarhic și de gândirea partizană, departamentală și să se îndrepte spre o abordare participativă și consultativă.

Suntem adepții evoluției în leadership: de la cel eroic, la cel participativ de tip servant. De la organizația ierahică la organizația „eliberată”, cu suflet, condusă și ocupată ca un organism viu, ca un sistem biologic.

Coachingul este procesul și metoda de acces la acest gen de leadership: pe măsură ce te apropii din ce în ce mai mult de filosofia de coaching, mindset-ul, heartset-ul și bodyset-ul tău de leadership evoluează spre mai multă libertate, acceptare, compasiune, performanță.

Ceea ce facem în Romania încă din 2011 este să transformăm mindset-urile, heartset-urile și bodyset-urile leaderilor și managerilor care vor să devină mai buni în relațiile cu cei din jur, prin redescoperirea valorilor proprii și programe, cursuri și retreaturi de coaching.

Credem în cooperare, învățare, integritate, compasiune și căutarea permanentă a sensului și rostului lucrurilor.

Am urmat de curand cursul de Leader Coach al lui George. Doresc sa il felicit pentru prestatia lui, fiind placut surprinsa de naturaletea, adaptabilitatea la auditoriu si de asumarea lucrurilor spuse si prezentate. George este una dintre acele putine persoane care „trezesc oamenii” 🙂

Gabriela Vasilescu

Buying Coordinator Textile Division & Project Manager for In Extenso stores, Auchan România

George is a passionate trainer , was very easy for me to see that he really loves what he are doing , is very experienced but also a permanent learner ! The training I attended was : Leader Coach, Communication up , down, around! I really enjoy the structure of training and how George bring and kept us all engaged! Very insightful and interactive ! There were many elements of my life , both work and home , that I recognized that can be made better , so thank you George ! I think everyone is going to take away some good actions after this training. Many things to think about a new perspective! So , I highly recommend the trainer and the training !

Mihaela Ionescu

Responsabil Proiect LillaPois Romania, Auchan

It is my greatest honor and pleasure to recommend George, whom I know for almost 7 years already, since the beginning of his coaching career, after an impressive and well reputed professional activity. George is an excellent training and coaching professional which puts a lot of effort and dedication into knowing the person who is coached and adapting the approach and techniques to each client. Also, he is not giving up easily on the more difficult challenges his clients are facing and he is not delivering a predefined standard approach. He reads a lot being very knowledgeable about the new approaches in the field of coaching. In this world where many professionals are just taking the coaching path as a way out, George really has a calling for it.

Ștefan Frangulea

Experienced Corporate Finance And General Management Executive