Agilitate în fața schimbărilor (workshop)

Mindset, Heartset și Bodyset pentru agilitate într-o lume VUCA, prin improvizație teatrală

DILEMA

Care sunt pilonii unei organizații reziliente și ai unor angajați rezilienți pe termen lung?

Obiectiv

Scopul acestui curs este de a ajuta participanții să identifice și să antreneze mixul personal pentru agilitate: 1. credințe (mindset), 2. predispoziții emoționale (heartset) și 3. comportamente (bodyset) în fața schimbărilor, într-un mediu volatil, incert, complex și ambiguu (VUCA). 

Soluție

Un curs de 6 ore împărțit în:

  • identificarea ingredientelor schimbării, agilității și rezilienței (secvența 1)
  • explorare mindset, heartset și bodyset (secvențe 2-5).

Structură proiect

  • O zi, 5 secvențe (1 x 2h + 4×45′), 3 x 15′ pauză, 1h pauză de prânz
  • Grupe de maxim 15 participanți
  • Interactiv, experiențial

Desfășurător

2h Secvența 1: Identificare atribute ale schimbării și agilității

 40′ Exercițiu de improvizație teatrală de grup „Tirul întrebărilor”.

20′ Debrief individual despre reacția mentală, emoțională și corporală în fața imprevizibilității situațiilor

Fiecare participant va înțelege care este reacția „default” în fața schimbărilor și logica senzații- percepții-minte-emoții-reacții fiziologice și comportamentale.

45′ Chestionar „Ești gata de schimbare” administrat pe loc – debrief individual „Cum pot deveni mai agil?” Fiecare participant va înțelege în discuții de grup și în grupe mici care sunt resursele și gap-urile în change readiness și agility și va înțelege care este punctul de inflexiune unde trebuie să acționeze ca să devină mai agil.

15′ „Harta personală” de dezvoltare a unor abilități pentru împrietenirea cu schimbarea (fiecare participant va identifica ariile de dezvoltare personală – care dintre cele 9 atribute ale agilității trebuie dezvoltate mental, emoțional și comportamental – pentru a se împrieteni cu schimbarea pe termen lung și pentru a avea un obiectiv clar în timpul exercițiilor care urmează)

1h Secvența 2: Agilitate mentală (mindset) în fața Volatilității

 45′ Mindset: Ce gândesc oamenii în fața volatilității mediului. (3-4 Exerciții de improvizație teatrală de grup)

15′ Debrief: VUCA – Volatility. Ce este, de unde vine? Ce ai gândit în fața volatilității în timpul exercițiului de improvizație. Cum îți poți dezvolta abilitățile identificate anterior ca să faci față mai bine volatilității.

1h Secvența 3: Agilitate emoțională (heartset) în fața Incertitudinii

45′ Heartset: Ce simt oamenii în fața incertitudinii. (3-4 Exerciții de improvizație teatrală de grup)

15′ Debrief: VUCA – Uncertainty. Ce este, de unde vine? Ce ai simțit în fața incertitudinii în timpul exercițiului de improvizație. Cum îți poți dezvolta abilitățile identificate anterior ca să faci față mai bine incertitudinii.

1h Secvența 4: Agilitate corporală (bodyset) în fața Complexității

45′ Bodyset: Ce fac oamenii în fața complexității? (3-4 Exerciții de improvizație teatrală de grup)

15′ Debrief: VUCA – Complexity. Ce este, de unde vine? Ce ai făcut în fața complexității în timpul exercițiului de improvizație. Cum îți poți dezvolta abilitățile identificate anterior ca să faci față mai bine complexității.

1h Secvența 5: Agilitate completă în fața Ambiguității

45′ Mindset, Heartset și Bodyset împreună: Cum reacționăm agil în fața schimbărilor? (Exerciții de improvizație teatrală de grup)

15′ Debrief: VUCA – Ambiguity. Ce este, de unde vine? Cum ai reacționat în fața ambiguității în timpul exercițiului de improvizație. Cum îți poți dezvolta abilitățile identificate anterior ca să faci față mai bine ambiguității.

Considerații

VOLATILITY – cât va dura schimbarea?

UNCERTAINTY – se va schimba ceva?

COMPLEXITY – ce efecte va avea schimbarea?

AMBIGUITY – ce știm despre schimbare?

Cu alte cuvinte: cât (Volatility) va dura un posibil (Uncertainty) eveniment despre care nu știu aproape nimic (Ambiguity) și nici cum va influența restul (Complexity)? În fața unei astfel de realități, te poți baza pe BODYSET-ul tău, MINDSET-ul tău și HEARTSET-ul tău. Acestea pot fi antrenate pentru a deveni agil adică: cu încredere de sine, colaborativ, cu un simț al scopului și adaptabil.

Contactează-ne pentru oferta de preț și pentru manual