Ce este coaching-ul (2)

Ce este coaching-ul (2)

Ce este coaching-ul (2)

Timp necesar pentru citit: 1 minut

„Un semn indiscutabil al modernitatii: dispretul si chiar absenta feminitatii. Care este sensul virilitatii fara feminitate? Opozitia moderna intre virilitatea efectivitatii si feminitatea afectivitatii ne conduce la marginea abisului auto-distrugerii” (Basarab Nicolescu – „Teoreme Poetice”).

Coachingul aduce la suprafata, in fata clientului dezechilibrul lui propriu: mai degraba un comportament si o gandire orientata spre „efectivitate” si eficienta sau mai degraba spre „afectivitate”. Spun „dezechilibru” pentru ca oamenii cu adevarati echilibrati sufleteste si comportamental sunt cei ce isi accepta ambele lor naturi interioare, si cea feminina si cea masculina.

In leadership acest lucru se vede prin deplasarea evidenta spre „masculinitate”, competitivitate si agresivitate in conducerea oamenilor, prin orientarea spre sarcini si task-uri mai degraba, decat spre oameni in sine.

Dar fiecare dintre noi, chiar fara a fi leaderi avem o dorinta si obiective sa fim mai „empatici”, „sa ma asculte echipa”, „sa comunic mai bine” (feminin) sau „sa imi organizez mai bine timpul”, „sa iau bonus la sfarsitul anului”, „sa promovez” (masculin).

Un coach iti arata acest dezechilibru si resorturile tale interioare care il produc; iar apoi descoperi ce metode de antrenament sunt bune ca sa acumulezi aceste abilitati noi.

 

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.