Coaching 1:1 pentru Leaderi

După opinia celor 100 de executivi/ clienți de coaching și a celor 236 de manageri de HR care au participat la această cercetare, coachingul executiv este, dintre toate metodele de dezvoltare a abilităților de management și leadership, cea care contribuie cel mai mult la schimbarea comportamentelor de leadership ale executivilor.

Dovada 6

STUDIUL „IS EXECUTIVE COACHING MORE EFFECTIVE THAN OTHER MANAGEMENT TRAINING AND DEVELOPMENT METHODS?”, ÎN MANAGEMENT DECISION 55(10):00-00, OCTOMBRIE 2017

Coachingul executiv are o capacitate puternică de a schimba comportamentul de leadership.

Dovada 5

STUDIUL „IS EXECUTIVE COACHING MORE EFFECTIVE THAN OTHER MANAGEMENT TRAINING AND DEVELOPMENT METHODS?”, ÎN MANAGEMENT DECISION 55(10):00-00, OCTOMBRIE 2017

37.6% din Performanța de Business poate fi explicată prin Eficiența Leadershipului.

Dovada 4

THE LEADERSHIP CIRCLE AND ORGANIZATIONAL PERFORMANCE, CERCETARE, BOB ANDERSON

Mai multe dovezi ale eficienței coachingului executiv

Hartă, Busolă, Nord

Prin combinația dintre abordarea transpersonal-integrală și cea orientată spre rezultate și soluții, asigur întototdeauna o creștere evidentă a gradului de înțelegere și a gradului de responsabilitate a deciziilor.

Ofer programe strucutrate de dezvoltare-antrenare a abilităților și comportamentelor de leadership și management („leadershiplans„) de durate diferite, specifice fiecărui client și obiectiv în parte.

CE ESTE DIFERIT LA COACHINGUL CU MINE FAȚĂ DE ALȚI COACHI

Eu lucrez:

 • pe baza unei metodologii integrale (care ia în considerare valori personale, niveluri de maturitate a leadershipului, credințe despre conducerea oamenilor, comportamente specifice de leadership);
 • pe baza unor leadershiplan-uri (itinerarii) structurate;
 • pe baza antrenării zilnice de abilități și comportamente cu ajutorul unor practici individualizate;
 • pe baza unor interviuri de feedback 360 care implică actorii importanți ai transformării tale (din sfera personală și profesională), la început, pe parcurs și la sfârșit.

Stilul meu de coaching este unul transformațional, diferit de abordarea tradițional-tranzacțională prin faptul că pun accent pe deschiderea și lărgirea mind-set-ului (credințe) și heart-set-ului (emoții) înainte de cea a body-set-ului (căi de acțiune). Felul în care ofer coaching este unul ce are la bază includerea și transcenderea: includerea stării existente și transcenderea ei pentru obținerea uneia propice îndeplinirii obiectivelor. Devii mai mult decât ești astăzi (transformare), nu schimbi nimic la tine (schimbare).

În plus, lucrez mult la nivel sistemic, punându-mi des întrebarea „ce fel de schimbare pot face în universul/ contextul/ sistemele clientului astfel încât el să se schimbe ușor”.

Rezultatele pe care le poți aștepta de la programele de coaching executiv și de leadership cu mine sunt:

 • O dezvoltare accelerată a abilităților de leadership, în special a celor de comunicare;

 • Un proces de luare a deciziilor îmbunătățit;

 • O mai bună abilitate de definire a unor obiective și de urmărire a lor;

 • Comunicare mai umană, sinceră, motivantă cu echipa și colegii.

Sunt un tip pasionat de coaching și voi aduce în conversațiile noastre un nivel profesionist de ascuItare activă și o abordare structurată plină de provocări.

Ce este un LEADERSHIPLAN?

Leadershiplan-urile sunt explorări sistemice cu scop ale vieții tale profesionale și personale, pentru re-câștigarea creativității și orientării personale și obținerea unor abilități, comportamente și rezultate de leadership măsurabile, observabile.

Leadershiplan-urile sunt centrate în jurul metaforei de „Hartă”, „Nord” și „Busolă” care au la bază valorile, credințele, comportamentele și rezultatele pe care le dorești. Punerea lor în comun asigură alinierea și energizarea potențialului tău.

Cum arată un LEADERSHIPLAN?

 

Pregătire (1 lună, întâlniri săptămânale)

  1. O evaluare completă a valorilor și credințelor personale („busola”), a abilităților pe care te poți baza mai departe și a modurilor în care te auto-blochezi.
  2. Chestionare psihometrice de feedback 360 ( LDR, Richard Barett) inițial.
  3. O evaluare completă a sistemelor tale de lucru și interdependențelor lor (mediul personal și profesional, istoric, educație, planuri de viitor – „harta”).
  4. Interviuri de feedback 360 cu stakeholderii vieții tale.
  5. O definire riguroasă a obiectivelor de transformare (abilități, comportamente noi – „nordul”) ținând cont de „hartă” și de „busolă”

Parcurs (5-10 luni, întâlniri bi-lunare sau săptămânale)

  1. Un leadershiplan („itinerariu”) individualizat care ia în considerare rezultatele primei etape. Conține cele 2-4 abilități și comportamente clare de dezvoltare care vor conduce la obținerea obiectivului definit („atingerea Nordului”). Este un itinerariu care este generat de mine dar co-creat cu tine, ca și client.
  2. Practici de antrenament, experiențe sugerate, intervenții sistemice pentru perioadele dintre două întâlniri de coaching. Acestea te vor ajuta să deprinzi și antrenezi noile comportamente și abilități. Ele țin cont de felul tău de a învăța și sunt integrate sistemelor tale de lucru astfel încât să nu fie disruptive ci ușor asimilabile și cumulative.
  3. O evaluare constantă a leadershiplan-ului, Nordului, Busolei și Hărții definite la început, în cadrul întâlnirilor bi-lunare, pentru a preveni conversațiile fără rost și timpul irosit. Fiecare întâlnire „de etapă” devine astfel o ocazie de evaluare, monitorizare
  4. Susținere între întâlnirile de coaching fără restricții (telefonic, video, e-mail).
  5. O evaluare intermediară 360 cu ajutorul LER, Richard Barrett – care vede modificările față de raportul LDR inițial.
 • Finalizare (ultima lună)
  • O evaluare psihometrică finală 360 (LER, Richard Barett);
  • Întâlniri în regim de coaching, de concluzionare a învățării;
  • Stabilirea unei viziuni pe termen lung a dezvoltării de leadership.

Cum începem?

Contractare: Poți contracta chiar tu un program de dezvoltare a leadershipului prin coaching sau un sponsor (organizația). Implicarea organizației înseamnă deseori implicarea directorului de HR, Learning & Development sau/ și a superiorului ierarhic direct. Ei pot interveni încă de la început cu cereri specifice referitoare la scopul și durata programului iar pe parcurs, acesta poate însemna notificarea lor regulată cu privire la evoluția lui.

Dezvoltare: Odată stabilite detaliile tehnice ale contractării (durata, scop, buget, regularitate), vom începe etapa de Pregătire și vei primi un set de teste psihometrice de evaluare. Sesiunile de interviuri și chestionare 360 de evaluare inițială se desfășoară deasemeni acum. Apoi leadershiplan-ul se va desfășura conform programului agreat, cu notificări ale sponsorilor atunci când este cazul.

Finalizare: Programul tău de dezvoltare se poate termina la termen sau odată cu îndeplinirea obiectivului propus, printr-o evaluare finală, în ultima lună, cu notificarea sponsorilor atunci când este cazul.

Contactează-ne pentru a începe dezvoltarea abilităților tale de leadership.

OFERTA ACTUALĂ STANDARD

COM-UNITATE: 7 x 7 x 149
COM-UNITATE, definiție: o comunicare unitară în cadrul unei echipe. Dacă vrei să creezi o comunitate serioasă de leaderi în organizația ta, bazată pe o comunicare transparentă, sinceră și eficientă - atunci acesta este programul de care ai nevoie.

Folosim chestionare profesioniste ale valorilor și comportamentelor de leadership care sunt în același timp chestionare de feedback 360. De exemplu: https://bit.ly/1KoXo5p