Mănâncă-ți Broasca! (Time Management)

Mănâncă-ți Broasca! (Time Management)

Mănâncă-ți Broasca! (Time Management)

Timp necesar pentru citit: 2 minute

(Cura de detox corporativa)

Ai in fiecare dimineață (mai ales in cele petrecute la birou) o farfurie in fata ta. Pe ea sta o broasca. Una exotica, râioasă. Se uita la tine cu ochii ei mari bulbucați. Ii vezi gatul cum i se umfla in ritmul respirației. Stii ca sângele curge rece prin ea dar tie iti fierbe prin corp când te uiți la ea. Te gândești ca ai vrea sa plece din farfuria ta, ea se gândește ca ar vrea sa sara din farfuria ta. Poate ai văzut „Revenant” si știi ca Leo Di Caprio va lua Oscarul anul acesta pentru ca in film a mâncat ficat de bizon, el fiind vegetarian. Si știi ca Oscarurile in ultimii ani se dau si pentru performante extra-actoricești. Exact asta ar însemna mâncatul broaștei pentru tine: un Oscar pentru eficienta si time management. Am citit recent „Eat The Frog” (Brian Tracy). Nu eram eu un mare fan Tracy, dar cartea asta m-a transformat si pe mine din vegetarian într-un mare mâncător de broaște. In ultima săptămână am mâncat cel putin 7 broaște crude si am făcut ca planurile mele pentru 2016 sa avanseze într-un ritm pe care nu l-as fi anticipat. Mâncatul broaștei iti da energie: proteinele si enzimele care iti intra in corp odată cu acest „hap” de dimineață conduc la o alterare benefica a metabolismului; secreți mai multa adrenalina, dopamina si serotonina. Nivelul cortizolului (stress related, you know) scade accelerat. Ea se uita la tine cu ochii ei bulbucați si observi cum labele i se tensionează încet, încet, imperceptibil, gata sa o arunce departe de farfuria ta. Chiar atunci repezi o mana, o apuci de cap si o bagi in gura. Începi sa mesteci cu furie, ca nu cumva sa te inunde gustul nemaiîntâlnit de broasca vie si cruda din gura ta. Când simți ca ai ajuns la capătul suportabilității acestei grozavii, o inghiți. Ziua începe apoi curata, clara, senina. Ai multa pofta de viata, pentru ca tocmai ai scăpat de cel mai greu task din zi. Dupa o broasca vie mâncată pe burta goala, nimic nu iti mai poate produce atâta sila, dispreț si oroare. Ai un curaj nebun. Poti face față oricui, oricărui excel, client si raport. Da. Cea mai buna strategie de reușita in viata este sa începi cu cel mai dificil lucru in fiecare dimineața.

SalveazăSalvează

6 Comments

 • Marius
  29/01/2016 23:07 0Likes

  Chiar ai mancat broaste? Te-ai gandit putin ca poate ai probleme cu broscoza….deci…..in acest caz….ma fac vegetarian…deci daca tu ai mancat broaste…eu termin cu porc’noza …si sper sa nu fiu tentat sa mananc alege de sorici!!!

  • George
   18/02/2016 13:46 0Likes

   Marius, chiar si un vegetarian are din cand in cand poftele lui ciudate 🙂

 • Andrei
  05/02/2016 10:08 0Likes

  Un articol excellent care nu doar ca m-a binedispus dar mai important, m-a si motivat. Keep up the good work!
  Mereu cordial, Andrei

  • George
   18/02/2016 13:44 0Likes

   Imi pare bine, Andrei , ca nu ti-a provocat greata :)))
   Merci pentru apreciere.

 • mihaela andreescu
  05/02/2016 10:20 0Likes

  Da. Cea mai buna strategie de reușita in viata este sa începi cu cel mai dificil lucru in fiecare dimineața. Indiferent care este acel lucru.

  • George
   18/02/2016 13:44 0Likes

   Da, Mihaela. Apoi totul este dulce 🙂

Leave a comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.